Neînțelegerile dintre Uniunea Avocaților și fostul secretar general al UAM, Igor Moldovan, continuă. În ședința din 20 octombrie, Consiliul UAM a hotărât să sesizeze Comisia de cenzori în vederea efectuării unui control referitor la sumele bănești încasate, sub formă de premii și suport la salariu, pe perioada activității fostului secretar general interimar, Igor Moldovan. Ulterior, Comisia trebuie să prezinte un raport.

Tot în cadrul ședinței din 20 octombrie, Consiliul UAM a aprobat o Hotărâre care vizează procesul civil dintre Igor Moldovan și Uniunea Avocaților. Hotărârea stabilește că președintele UAM va încheia două contracte cu avocatul Mihail Gafton, care va reprezenta Uniunea în cauza civilă intentată de Igor Moldovan împotriva UAM cu privire la anularea hotărârii Consiliului UAM de concediere a secretarului general interimar și restabilirea în funcție. Un alt contract vizează reprezentarea Uniunii într-un proces penal. Avocatul contractat va primi onorarii de 2500 de lei pentru fiecare dintre cele două procese.

Prin hotărârea menționată s-a mai confirmat faptul că declarațiile președintelui UAM, în cadrul audierii de investigare a transferului sumei de peste 140 mii lei de către Igor Moldovan pentru organizarea sărbătorii de 8 martie, reprezintă opinia personală a acestuia și nu opinia oficială a UAM.

Amintim că, în data de 9 iunie, Consiliul UAM a decis să desfacă contractul cu Igor Moldovan.Temei pentru demitere ar fi servit Raportul Comisiei de cenzori, care a constat că secretarul ar fi permis cheltuirea a peste 140 de mii de lei pentru organizarea sărbătorii de 8 martie, la un restaurant de lux din capitală.

După demiterea lui Moldovan, Uniunea a anunțat concurs de angajare a secretarului general, care a fost prelungit de câteva ori. La ședința din 26 octombrie urma să fie selectat noul secretar general al instituției, însă aceasta nu a avut loc.

Fostul secretar general interimar a declarat referitor la acest concurs că învingătorul va fi atras în calitate de intervenient accesoriu în litigiul pentru anularea hotărârii de concediere a sa.

Acesta a mai notat că, ”Consiliul UAM își dorește un pseudo-secretar general în subordine totală și sub control deplin, fără nicio autonomie funcțională și decizională, care să pregătească ordinea de zi, să îndeplinească indicațiile tuturor și să poarte răspundere pentru orice merge prost în Uniune și în avocatură, și toate astea făcute cu mare ascultare și pietate, pentru că are de-a face cu «maeștri»”.

Tot atunci, Igor Moldovan a anunțat că a dat în judecată Uniunea și a cerut restabilirea în funcție.