Plenul Consiliul Concurenței a autorizat și declarat compatibilă cu mediul concurențial concentrarea economică realizată între ”Hisense Group Co., Ltd.” și ”Gorenje gospodinjski aparati d.d.”. Concentrarea economică vizată se va realiza prin intermediul unei oferte publice de preluare, având drept scop achiziționarea acțiunilor de până la 100% în capitalul social al Gorenje, prin care se va prelua controlul unic asupra Gorenje Group.

”Hisense Group Co., Ltd.” este o societate cu capital de stat, înregistrată și care operează în Republica Populară Chineză, 100% din capitalul căreia este controlat de Comisia de Supraveghere și Administrare a Proprietăți de Stat al Guvernului municipal din Qingdao, Republica Populară Chineză. Hisense este un producător și furnizor important de aparate electronice și tehnologie informațională în China, specializându-se în patru segmente de afaceri de bază: aparate casnice, multimedia, sisteme inteligente IT și dezvoltarea proprietății. Hisense este în principal activă în China și în regiunea Asia/Pacific.

În Republica Moldova, activitățile economice curente ale Hisense se referă la un număr limitat de produse, și anume doar la livrarea de televizoare. Hisense nu dispune de nici o prezență înregistrată în Republica Moldova, iar produsele le livrează distribuitorilor independenți pe principii de neexclusivitate, care sunt responsabili de importul și vânzarea acestora pe teritoriul Republicii Moldova.

În același timp, ”Gorenje gospodinjski aparati d.d.” își are sediul principal în Slovenia și operează în peste 90 de țări din întreaga lume. Gorenje este o societate pe acțiuni listată public și este societatea care controlează Gorenje Group. Societatea țintă este producător și furnizor de o gamă largă de aparate electrocasnice mari precum și de aparate electrocasnice mici. Gorenje de asemenea este producător și furnizor de anumite categorii de sisteme de ventilare, încălzire și condiționare a aerului.

În Republica Moldova, Gorenje comercializează cu ridicata aparate electrocasnice mari, sisteme de încălzire, ventilare și condiționare a aerului și aparate electrocasnice mici. Gorenje nu are nici o prezență înregistrată a afacerii în Republica Moldova, cu excepția faptului că deține o reprezentanță, care îndeplinește doar activități auxiliare. Gorenje comercializează cu ridicata produsele sale distribuitorilor independenți din Republica Moldova în condiții de neexclusivitate, care importă și comercializează aceste produse pe teritoriul Republicii Moldova.