Tesla a numit-o în funcția de președinte pe Robyn Denholm, care este membră independentă a consiliului de administrație din 2014, în conformitate cu un acord cu autoritățile de reglementare americane care prevede înlocuirea lui Elon Musk din această funcție, scrie profit.ro.

Compania avea termen până pe 13 noiembrie să numească un președinte independent al consiliului de administrație, potrivit acordului cu Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC). Instituția a acuzat că tweet-urile lui Musk despre intenția de a retrage Tesla de la bursă au fost frauduloase, iar miliardarul trebuie să renunțe la funcția de președinte și să păstreze doar rolul de director general.

Musk a afirmat în august că se gândește să retragă Tesla de la bursă la prețul de 420 de dolari pe acțiune și că a asigurat finanțarea necesară, afirmație care s-a dovedit a fi neadevărată. Ulterior, mai multe agenții guvernamentale au deschis investigații.

Denholm este în prezent director financiar al operatorului australian de telecomunicații Telstra și a fost director independent în board-ul Tesla din 2014. Denholm va renunța la funcția de director financiar al Telstra după încheierea unei perioade de preaviz de șase luni.