Peste 3,4 milioane de cetățeni străini au traversat frontiera de stat, la intrarea în Republica Moldova, de la începutul anului. Cifra este în creștere cu 13,4% față de perioada corespunzătoare din anul 2017.

Cei mai mulți cetățeni străini, care au traversat frontiera de stat, au fost înregistrați din România (56,7%).

Cetățenii români sunt urmați de cetățenii din Ucraina (25,5%), Federația Rusă (8,0%), Bulgaria (1,8%), Italia (1,1%), Germania și Israel (câte 0,7%), SUA și Turcia (câte 0,6%), Belarus (0,5 %), Polonia și Portugalia (câte 0,4%), Franța și Marea Britanie (câte 0,3%), Canada și Irlanda (câte 0,2%), Grecia și Olanda (câte 0,1%).

Cele mai multe traversări la intrarea în țară au fost efectuate cu mijloace de transport auto (81,4% din numărul total de traversări). Transportul aerian a fost ales de 17,0% din străinii care au intrat în Moldova, iar cel feroviar de 1,6%. Cea mai mică pondere o deține transportul fluvial.

La ieșirea din țară, numărul de traversări a fost de peste 4,5 milioane de persoane, cu 4,7% mai mult decât în perioada similară din anul 2017.

Și pentru plecarea din țară, mijloacele de transport auto au fost cele mai des utilizate, reprezentînd 86,9% din numărul total de traversări.

Datele privind traversarea frontierei de stat sunt incluse în Sistemul informațional integrat al Poliției de Frontieră.