Giganţii producători de filme Netflix şi Warner Bros. au fost dați în judecată de The Satanic Temple, un grup de activişti atei, care se foloseşte în mod ironic de simboluri satanice pentru a promova ideile de egalitate şi dreptate social. Activiștii le cer celor doi producători despăgubiri de peste 50 de milioane de dolari, scrie Ziarul Financiar.

The Satanic Temple a dat în judecată Netflix, în calitate de distribuitor, şi Warner Bros., în calitate de producător, după ce în serialul "Chilling Adventures of Sabrina" a fost folosită imaginea unei statui a lui Baphomet, o zeitate cu cap de capră asociată cu satanismul. Statuia este expusă la sediul Templului Satanic, organizaţie care respinge, prin intermediul simbolurilor satanice, autoritatea tiranică şi militează, printre altele, pentru separarea bisericii de stat.

Plângerea a fost depusă joi, la o instanţă din New York și se referă la încălcarea drepturilor de autor, încălcarea drepturilor titularului mărcii şi afectarea imaginii.

Potrivit The Satanic Temple, al cărei nume oficial este United Federation of Churches LLC, în serialul "Chilling Adventures of Sabrina", imaginea statuii a fost folosită în mod denaturat, sugerându-se că "promovează răul". Imaginea statuii a apărut de mai multe ori în primul sezon al serialului şi a fost un "element cheie" al finalului acestuia.

Reprezentanţii The Satanic Temple vor ca imaginea statuii să fie eliminată din acest serial.

Netflix şi Warner Bros. au refuzat să comenteze situaţia.