Autoritățile municipale au majorate o parte din taxele locale care trebuie să fie achitate de către agenții economici. Astfel, potrivit deciziei, pentru anul 2019, casele de schimb valutar vor achita o taxă mai mare cu cinci mii de lei, dacă sunt amplasate în centrul istoric al Capitalei. În acest caz, este vorba de 15 mii de lei. 

Casele de schimb valutar amplasate în afara centrului istoric vor achita 10 mii de lei. La fel, cu cinci mii de lei a fost majorată taxa achitată de unitățile comerciale, pentru fiecare aparat de casă la care se vând țigări și produse conexe.  

Pentru unitățile comerciale (magazine, restaurante, cafenele etc) în care se vinde alcool, taxa a fost majorată cu 30 la sută. La fel, cu 30 la sută s-a majorat taxa pentru unitățile comerciale și cele de prestări servicii amplasate în teritoriul piețelor comerciale din perimetrul străzilor Ismail, Alexandru cel Bun, Vasile Alecsandri, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, bd. Dimitrie Cantemir. 

Pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii care au program de muncă și după ora 23.00, taxa locală a fost majorată cu 30 de procente. 

Mai multe detalii despre taxele locale care trebuie achitate de către agenții economici, în 2019, vedeți aici.