În timp ce judecătorii cu experiență pleacă din sistem, la concursul pentru suplinirea a două funcții vacante de judecător la Judecătoria Chișinău s-au înscris tocmai 25 de candidați, printre care avocați, asistenți judiciari, procurori, juriști sau consultanți.

Consiliul Superior al Magistraturii a examinat în ședința de astăzi candidaturile acestora și a decis să acorde cele două locuri de judecător în Judecătoria Chișinău candidaților Denis Guzun și Veaceslav Cernalev.

În urma concursului, Denis Guzun, care este asistent judiciar la Curtea Supremă de Justiție, a acumulat 77 de puncte din 100. Totodată, Veaceslav Cernalev, care a activat ca procuror la Procuratura mun. Chișinău, oficiul Buiucani, a obținut 41 de puncte din 49 puncte.

Candidaturile celor doi vor fi propuse președintelui țării pentru numirea în funcție pe o perioadă de 5 ani.

Deși alți participanți la concurs au obținut punctaje mai mari, președintele Consiliului a menționat că s-a ținut cont de experiența candidaților. Hotărârea CSM a fost aprobată cu 7 voturi pro și 1 vot contra. Aceasta poate fi contestată în termen de 15 zile.

Președintele CSM a îndemnat ceilalți candidați să participe și la concursurile pentru funcțiile de judecător din raioane. Lista integrală a persoanelor care au participat la concurs și punctajul obținut de acestea poate fi consultată aici.