Conducerea a trei curți de apel ar putea fi schimbată. În nici unul dintre concursurile organizate de Consiliul Superior al Magistraturii nu s-au înscris actualii președinți sau magistrații care asigură interimatul funcției de președinte. Este vorba despre Curtea de Apel Chișinău, Curtea de Apel Comrat și Curtea de Apel Bălți.

Astfel, pentru funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău candidează magistrații Iurie Iordan și Vladislav Clima. În prezent, instanța este condusă de Lidia Bulgac, în calitate de președinte interimar.

Iurie Iordan este vicepreședinte al instanței de apel din anul 2016. Mandatul acestuia urmează să expire în luna noiembrie. Iurie Iordan a devenit judecător în anul 2001, la instanța din Hîncești. Șapte ani mai târziu, în 2008, acesta a fost transferat la Curtea de Apel Chișinău.

Vladislav Clima este președinte al Asociației Judecătorilor din Moldova. Acesta a fost numit în funcția de magistrat în anul 2006, la instanța din sectorul Ciocana a municipiului Chișinău. Ulterior, judecătorul a fost numit de două ori, în 2009 și 2014, în funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Ciocana. Din anul 2017, Vladislav Clima este magistrat la Curtea de Apel Chișinău.

La funcția de președinte al Curții de Apel Bălți candidează Ion Talpa, recent numit în funcția de vicepreședinte al instanței, și magistratul Eugeniu Bejenaru. Instanța este condusă, din 2016, de către Alexandru Gheorghieș.

Ion Talpa a fost numit în funcția de judecător în anul 2005, la Judecătoria Bălți. În anul 2011, magistratul a fost numit vicepreședinte al Judecătoriei Bălți, iar în anul 2013, Ion Talpa a fost promovat la Curtea de Apel Bălți. În anul 2016, magistratul a fost desemnat membru al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor. La sfârșitul lunii iunie, Ion Talpa a fost desemnat de Consiliul Superior al Magistraturii în funcția de vicepreședinte al Curții de Apel Bălți.

Eugeniu Bejenaru este judecător din anul 2001. Și-a început activitatea la Judecătoria Ocnița, instanță la care a fost numit de două ori în funcția de președinte. Din anul 2017, Eugeniu Bejenaru este magistrat la Curtea de Apel Bălți.

Conducerea Curții de Apel Comrat ar putea fi preluată de Dmitrii Fujenco sau Liudmila Caraianu. În martie 2016, președinte al instanței de apel a fost numit Serghei Gubenco. Acesta a fost, însă, suspendat din funcție câteva luni mai târziu. În prezent, instanta este condusă de Grigori Colev, în calitate de președinte interimar.

Dmitrii Fujenco a fost președinte interimar al Curții de Apel Comrat, în perioada octombrie 2018 – iunie 2019. Acesta a fost numit în funcția de judecător în anul 2007, la instanța din Cahul. După trei ani de activitate, acesta a fost promovat în funcția de vicepreședinte al aceleeași judecătorii, iar în anul 2015 a fost numit președinte al instanței. După trei ani de mandat, Dmitrii Fujenco a fost numit, în septembrie 2018, magistrat la Curtea de Apel Comrat.

Liudmila Caraianu a fost numită în funcția de judecător în anul 2008, iar în martie 2017, a fost promovată la Curtea de Apel Comrat. Magistrata Liudmila Caraianu candidează, de asemenea, și la funcția de vicepreședinte al instanței de apel.