În concursul de admitere pentru formarea iniţială la Institutul Național de Justiție (INJ) au fost admiși 40 candidați la funcția judecător și 87 doritori de a deveni procurori. Aceștia urmează să lupte pentru ocuparea celor 15 și, respectiv, 20 de locuri disponibile. Listele au fost publicate pe pagina web a instituției.

Lista completă a candidaților la funcția de judecător admiși la următoarea etapă poate fi consultată aici, iar Lista doritorilor să învețe pentru a deveni procurori, aici.

Următoarea etapă de concurs este proba scrisă – testul psihologic eliminatoriu, care se va desfășura în zilele de 2, 3 și 6 septembrie. Persoanele care vor trece cu brio de această etapă vor fi admiși la proba scrisă – testul grilă, urmat de proba orală. Rezultatele finale privind admiterea urmează să fie făcute publice până în data de 18 octombrie. Totuși, în funcție de evoluția situației epidemiologice din țară, calendarul de admitere ar putea fi modificat.

Anul trecut, când în concurs au fost scoase un număr similar de locuri, la prima etapă au fost admiși 88 de persoane care au optat pentru funcția de procuror și 53 la cea de magistrat.