Șase magistrați concurează pentru ocuparea a cinci funcții vacante de vicepreședinte în diferite instanțe din țară. Concursurile urmează să fie organizate de către Consiliului Superior al Magistraturii, marți, 2 februarie.

Astfel, pentru funcția de vicepreședinte al Colegiului penal al Curții Supreme de Justiție concurează magistratul Ion Guzun. Magistratul își încearcă puterile și pentru funcția de președinte al CSJ. În același timp, Iurie Bejenaru este singurul candidat în scris în cursa pentru funcția de vicepreședinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție.

Printre funcțiile de vicepreședinte scoase la concurs, cea mai populară este cea de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, la care pretind doi magistrați: Roman Pascari și Grigore Manoli. La concurs au mai fost scoase funcțiile de vicepreședinte al Judecătoriei Comrat și al Judecătoriei Soroca. În ambele concursuri s-a înscris câte un candidat: Valeri Hudoba și, respectiv, Ghenadie Purici.

Tot marți, CSM urmează să desfășoare concursul pentru ocuparea funcțiilor de președinte al Curții Supreme de Justiție, Curții de Apel Bălți, Curții de Apel Comrat, Judecătoriei Bălți și Judecătoriei Orhei.