Magistrații pot să își încerce norocul pentru a ocupa una dintre cele 12 funcții vacante de președinte și vicepreședinte de instanță, scoase la concurs de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

Mai exact, CSM a prelungit termenul de depunere a cererilor de participare la concursurile pentru suplinirea posturilor vacante de președinte la judecătoriile Chișinău, Criuleni, Edineț, Strășeni. Totodată, a fost prelungit termenul pentru înscrierea în concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de vicepreședinte la judecătoriile Chișinău, sediul Ciocana, Drochia și Edineț. Termenul de depunere a dosarelor a fost prelungit cu 20 de zile calendaristice, din ziua publicării anunțului în Monitorul Oficial.

Totodată, Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat concursuri repetate pentru suplinirea următoarelor funcții de conducere în instanțele judecătorești:

  • președinte al Judecătoriei Cahul și Hîncești;
  • vicepreședinte al curților de apel Cahul și Chișinău;
  • vicepreședinte al Judecătoriei Căușeni.

În context, menționăm că în concurs se pot înscrie doar judecătorii evaluați anterior pentru ocuparea unei funcții de conducere. Lista acestora poate fi accesată în Registrul  publicat pe pagina CSM.