Șase magistrați ar putea avansa în gradele de calificare pe care le dețin. Subiectul urmează să fie discutat la ședința extraordinară a Consiliului Superior al Magistraturii din 30 aprilie.

Potrivit ordinii de zi, doi magistrați urmează să primească gradul cinci de calificare. Este vorba despre Hristina Craveț, de la Judecătoria Bălți și Evgheni Bancov, de la Judecătoria Cahul. Totodată, magistrata Svetlana Bucur, de la Judecătoria Soroca ar putea avansa de la gradul cinci la gradul patru de calificare. Alți trei judecători urmează să primească gradul trei:

  • Viorel Pușcaș, de la Curtea de Apel Bălți;
  • Ana Cucerescu, de la Judecătoria Chișinău;
  • Irina Țonov, de la Judecătoria Chișinău.

Toți cei șase magistrați au primit calificativul ”foarte bine” din partea Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor.

Tot în ședința de joi, Consiliul Superior al Magistraturii urmează să examineze demersul colectivului de muncă al Judecătoriei Criuleni, referitor la propunerea de înaintare a președintelui instanței pentru decorarea cu Distincția de Stat “Gloria Muncii”. Instanța din Criuleni este condusă de Veaceslav Suciu. Acesta a fost numit în funcția de judecător în anul 1999, iar în anul 2003 a fost promovat pentru prima dată în funcția de președinte al unei instanțe de prim nivel. De-a lungul timpului, Veaceslav Suciu a exercitat două mandate de președinte al Judecătoriei Dubăsari, iar din anul 2017 se află la conducerea Judecătoriei Criuleni.