Majoritatea persoanelor care au participat la examenul de admitere la stagiul profesional în avocatură au susținut cu brio proba. Mai exact, potrivit hotărârii Comisiei de licențiere, 66 de persoane au fost admise la stagiu, iar altele 21 au fost respinse. Lista completă poate fi accesată aici.

Amintim că, examenul de admitere la stagiul profesional presupunea rezolvarea unui test care cu 400 de subiecte, dintre cele 1.000 publicate pe pagina oficială de internet a Uniunii Avocaţilor. Testul a fost identic pentru toţi candidaţii prezenţi la examen. 

Se consideră că a promovat testul și a fost admis la stagiul profesional candidatul care a răspuns corect la cel puţin 350 de subiecte din cele 400 incluse în test.

După susţinerea examenului de admitere la stagiul profesional, candidatul obţine calitatea de avocat stagiar şi i se eliberează legitimaţia de avocat stagiar. Potrivit legii, persoana care a promovat examenul de admitere la stagiu efectuează în mod obligatoriu un stagiu de pregătire profesională cu durata de 18 luni.

Examenele de admitere la stagiu se desfășoară de două ori pe parcursul unui an: în lunile martie-mai (sesiunea de primăvară) şi în lunile septembrie-noiembrie (sesiunea de toamnă). În caz de necesitate, Comisia de licenţiere poate organiza examene şi în alte perioade.