Companiile lansate de 72 de femei vor fi dezvoltate cu ajutorul granturilor oferite de stat. În acest sens urmează să fie alocate peste nouă milioane de lei, care vor stimula investiții în economia națională de circa 15 milioane de lei. Antreprenoarele care vor primi finanțare au fost selectate la cel de-al cincilea concurs de granturi mici organizat în cadrul programului ”Femei în Afaceri”.

Potrivit autorităților, finanțarea celor 72 de companii gestionate de femei va crea circa 219 noi locuri de muncă. Circa 55 % dintre proiectele investiționale aprobate sunt din domeniul prestării serviciilor (centre educaționale, logopedie și psihologie pentru copii, design mobilier, elaborarea tiparelor și proiectarea șabloanelor vestimentare, activități fotografice și cinematografie, evidență contabilă și audit, clinică de medicină estetică și dietologie, agroturism, TIC și activități de marketing online, colectarea deșeurilor nepericuloase). Alte 38% își vor desfășura activitatea în industria prelucrătoare (producerea articolelor vestimentare, fabricarea mobilei, produse din patiserie și panificație, producerea uleiului vegetal, ceaiului de fructe, pomușoare și plante aromatice, prelucrarea fructelor și legumelor), iar 7 la sută sunt din agricultură și zootehnie (apicultură).

Câștigătoarele granturilor vor dezvolta afaceri inovative cum ar fi: producerea dezinfectanților pentru domeniul medical și HoReCa; produse cosmetice naturale handmade, cărbune pe bază de lemn,  jucării personalizate din lemn, instruirea cadrelor didactice, centru de aritmetică mentală și diplomație pentru copii, consultanță în domeniul comunicării; fotolii pliabile personalizate și proiectarea designului landscape.