Deputatul Fiona Onasanya, aleasă în 2017 în Camera Comunelor din Parlamentul britanic, a fost condamnată recent la trei luni de închisoare. Acesta a fost învinuită de obstrucționarea justiției prin faptul că a încercat să scape de amenda pusă pentru depășirea vitezei spunând că la volanul mașinii se afla o altă persoană.

Și anume, cu șase săptămâni înainte de alegeri, Onasanya a fost amendată pentru depășirea vitezei cu 11 mile per oră. Amenda primită a fost de 65 de lire sterline, adică mai puțin de două mii de lei. Viitorul deputat a încercat, însă, să scape de sancțiune spunând că la volanul mașinii se afla fostul său chiriaș. Totuși, instituțiile de drept au reușit să determine că această persoană nu se afla în Marea Britanie în momentul producerii încălcării.

Prin urmare, instanța a condamnat-o pe Fiona Onasanya la trei luni de închisoare pentru obstrucționarea justiției. Aceasta a depus recurs și a solicitat casarea deciziei.

Potrivit theguardian.com, deputatul a fost exclus din Partidul Laburist din care făcea parte. Cu toate acestea, ea a declarat că după ispășirea pedepsei va reveni în parlament, deja în calitate de deputat independent.

Fiona Onasanya are 34 de ani și a fost amendată pentru depășirea vitezei pentru a treia oară.