Apărătorii din țară au participat la un schimb de experienţă cu avocați din România şi Italia în cadrul căruia s-a discutat calificarea obiectivă a participanților în cadrul accidentelor rutiere cu participarea cetățenilor moldoveni, încasarea prejudiciului moral şi material, precum şi specializarea profesională a avocaților.

Sesiunea de comunicare şi schimb de experienţă a avut loc între avocaţii din cadrul Uniunii Avocaţilor în Moldova, cu decanul Baroului Maramureş, România, Andreicuţ Florin şi avocatul italian Erdis Doraci.

Avocatul Doraci a vorbit despre experienţa sa pe acest subiect, precum şi aspectele la care trebuie să fie precaut un avocat în astfel de cazuri.

”Existenţa unor interpuşi reprezintă o problemă, ţinând cont de faptul că persoanele implicate în accident sunt extrem de vulnerabile şi sunt ademenite cu soluţionarea rapidă a cazului fără implicarea justiţiei”.

În context, Preşedintele Uniunii Avocaţilor din Moldova, Emanoil Ploşniţa, a declarat că pledează în continuare pentru necesitatea specializării avocaţilor pe anumite domenii

”Subiectul privind accidentele rutiere este unul sensibil. În acest caz este nevoie de o bună pregătire profesională, dar şi morală, şi deontologică. Este nevoie şi de o instruire a avocaţilor la capitolul comunicare avocat-client”, a mai adăugat acesta.

Decanul Baroului Maramureş, Andreicuţ Florin, s-a arătat deschis pentru a continua colaborarea pe acest segment şi nu numai, susținând schimbul de experienţă pentru o bună practică judiciară naţională şi internaţională.

Evenimentul a fost organizat în contextul Acordului de Înfrăţire semnat în primăvara acestui an între Uniunea Avocaților din Moldova și Baroul Maramureș.