Compania de asigurări ”Klassika Asigurări” SA va fi verificată de Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF). O decizie în acest sens a fost luată de Consiliului de administrație în ședința de luni, 8 iulie.

Și anume, autoritatea va examina cadrul normativ aferent calității activelor admise la acoperirea fondului asiguraților, nivelului ratei de solvabilitate și coeficientului de lichiditate la situația din 31 martie, precum și plenitudinii activelor la situația din 30 iunie.

Totodată, Consiliul de administrație CNPF a avizat acționariatul companiei privind suspendarea de jure a drepturilor de acționar, urmare a nerespectării Legii cu privire la asigurări.

Pe site-ul companiei este specificat că societatea pe acțiuni ”Klassika Asigurări” este o companie de asigurări și activează pe piața națională de asigurări în categoria asigurărilor generale. Aceasta a fost fondată în februarie 1996. Unic acționar al Companiei este SRL ”Avantage”. Capitalul social al acesteia constituie 26,9 milioane de lei.

Menționăm că, compania a mai fost sancționată de CNPF pentru că a calculat greșit, neesențial majorat, indicatorul ratei de solvabilitate, dar și pentru alte nereguli. Atunci s-a decis aplicarea amenzii în mărime echivalentă cu 0,51 la sută din capitalul social minim.

Potrivit datelor CNPF, Klassika Asigurări a avut, în 2018, vânzări în sumă totală de peste 142,2 miloane de lei, iar despăgubirile achitate au fost de circa 44,5 milioane de lei.