Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor (AGEJ), convocată pentru 25 octombrie va fi organizată de magistrați.

Președintele AGEJ din 27 septembrie, Alexandru Gheorghieș, a anunțat printr-o scrisoare adresată judecătorilor că în data de 18 octombrie a adresat o cerere secretariatului CSM pentru asigurarea organizaţională a şedinţei extraordinare a AGJ din 25 octombrie, dar nu a primit răspuns, urmând astfel ca şedinţa să fie organizată de judecători.

Totodată, președintele AGEJ a anunțat ordinea de zi, aprobată în cadrul Adunării din 27 septembrie. Judecătorii vor avea de examinat un singur subiect, care se referă la alegerea membrilor noi ai CSM din rândul judecătorilor şi membrilor supleanţi noi ai CSM din rândul judecătorilor.

Precizăm că, membrii revocați ai CSM au venit astăzi cu un mesaj  prin care au solicitat judecătorilor să nu participle la Adunarea din 25 octombrie, deoarece această întrunire nu are niciun temei legal. Președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a mai anunțat că mai mulți judecători care au participat la organizarea Adunărilor, dar și magistrați care candidează pentru un mandate în noul CSM, ar fi vizați într-o sesizare a Procurorului general, care vizează acuzații de ordin penal.