Consiliul Uniunii Avocaţilor (UAM) a aprobat proiectul final al agendei Congresului avocaţilor din 4 octombrie, sesiune ordinară.

Astfel, în cadrul reuniunii va fi ales un nou președinte al Uniunii și noi membri ai Comisiei de etică și disciplină. De asemenea, se va discuta despre completarea Statutului profesiei de avocat.

Pe ordinea de zi se regăsește și audierea rapoartelor comisiilor din cadrul UAM privind activitatea desfășurată anului curent, precum şi Raportul secretarului general privind execuția bugetară a Uniunii în anul 2018 şi rectificarea bugetului pentru anul 2019.

Totodată, în cadrul Congresului urmează să fie aprobat bugetul pentru anul viitor. În acest sens, ar putea fi mărită cota de contribuţie a avocaţilor la formarea bugetară a Uniunii, dar şi modificată procedura cu privire la taxa pentru înscriere în Registrul special al avocaţilor din alte state ţinut de către Consiliul Uniunii Avocaţilor. În schimb, unele categorii de apărători ar putea fi scutiți de achitarea contribuțiilor. 

Un alt subiect de interes major este cel al protecției sociale, asigurării medicale şi impozitării avocaţilor. În acest sens, în discuție se vor pune mai multe propuneri de aliniere la standardele naţionale şi internaţionale. Consiliul a mai decis că la Congres va fi audiat Programul de pregătire profesională continuă a avocaţilor şi de instruire iniţială a avocaţilor stagiari.

Amintim că, Congresul avocaților va avea loc la 4 octombrie, la Palatul Republicii, str. Maria Cebotari 16, Chişinău.

Agenda completă a reuniunii poate fi accesată aici