Camera de Comerț Americană din Moldova salută deciziile băncilor comerciale și organizațiilor de creditare nebancară membre, de creare a unor condiții de rambursare a ratelor de credit și a ratelor de leasing mai loiale pentru clienți, în perioada declarării stării de urgență. Printre soluțiile puse la dispoziția clienților se enumeră neaplicarea penalităților sau a dobânzilor de întârziere în cazul admiterii de restanțe la plata ratelor de credit sau a ratelor de leasing; modificarea graficului de plăți a ratelor de credit și a ratelor de leasing; facilități la achitarea anticipată a ratelor.

Camera de Comerț Americană din Moldova încurajează debitorii și locatarii ca în lipsa unor circumstanțe financiare nefavorabile, să-și onoreze obligațiile de plată față de finanțatori, precum și în caz de disponibilități bănești să efectueze achitări anticipate pentru a-și ușura povara financiară.

AmCham Moldova întrunește în cadrul comunității o serie de bănci comerciale, precum și organizații de creditare nebancară, lideri de piață.

AmCham Moldova este o asociație de business care reunește peste 130 de companii cu investiții americane, străine și locale, având drept misiune promovarea investițiilor în Republica Moldova prin colaborare cu autoritățile publice şi liderii comunității de afaceri pentru dezvoltarea și promovarea unui climat de business mai favorabil în Moldova.