Consiliul Concurenței a amendat cu peste 80 de mii de lei întreprinderea S.C. ”MEGAVIL GRUP" S.R.L. pentru încălcarea legislației concurențiale, manifestată prin copierea ilegală a aspectului exterior (etichetei) al produsului unei întreprinderi şi plasarea acestuia pe piaţă.

Potrivit unei investigații realizate de autoritatea de concurență, în perioada 2018-2020, S.C. ”MEGAVIL GRUP" S.R.L. a întreprins acţiuni de natură să creeze confuzie cu produsele întreprinderii Î.C.S. ”NATUR BRAVO" S.A. prin copierea ilegală integrală a unor elemente grafice ale ambalajului produsului ”Aperitiv din dovlecei ”Delicios", pentru produsul ”Tocană din dovlecei" marcat cu semnul "Delis", cu plasarea produsului respectiv pe piață.

În baza celor constatate, Consiliului Concurenței a aplicat  întreprinderii S.C. ”MEGAVIL GRUP" S.R.L. amendă în sumă de 83.433,82 lei și a dispus încetarea acțiunii de concurență neloială constatată și retragerea de pe piață a produsului nominalizat până la 1 octombrie 2020.

Potrivit Legii concurenței, sunt interzise orice acţiuni sau fapte care sunt de natură să creeze, prin orice mijloc, o confuzie cu întreprinderea, produsele sau activitatea economică a unui concurent, realizate prin: copierea ilegală a formei, a ambalajului şi/sau a aspectului exterior al produsului unei  întreprinderi şi plasarea produsului respectiv pe piaţă, copierea ilegală a publicităţii unei întreprinderi, dacă aceasta a adus sau poate aduce atingere intereselor legitime ale concurentului.