O companie care comercializează cazane a fost amendată de Consiliul Concurenței cu aproape 200 de mii de lei pentru că a răspândit informații false despre o firmă concurentă. Potrivit unei decizii a autorității, ”Simplex-Co” SRL s-a plâns de concurență neloială din partea întreprinderii ”Viloterm” SRL.

Mai exact, reprezentanții  ”Simplex-Co”  susțin că firma că este unicul importator și partener oficial al Baxi S.p.A. din Italia, dar ”Viloterm”, deținătorul paginii web www.cazan.md, cu bună știință a plasat anunțul privind comercializarea cazanului de gaz BAXI model ECO 4S 24 F, pe care de fapt nu-l avea în stoc, la un preț mai redus, decât prețul afișat pe pagina web, deținută de ”Simplex-Co” S.R.L. Ulterior plasării anunțului, în discuțiile purtate cu potențialii clienți, ”Viloterm” sugera ideia că cazanele de gaz BAXI sunt de calitate proastă și nu recomanda procurarea acestora.

Astfel, reclamantul consideră că prin asemenea acțiuni, ”Viloterm” a avut intenția de a răspândi informații neveridice despre produsele ”Simplex-Co”, informații bazate pe presupuneri referitor la calitatea produselor vândute, punând în pericol profesionalismul companiei pe piața Republicii Moldova.

Reclamantul a relatat că, în consecință, cumpărătorii cazanelor de la ”Simplex-Co” au solicitat rezilierea contractelor și returnarea sumelor achitate, considerând că cauza rezilierii contractului este informația negativă privind produsele BAXI, recepționată de la ”Viloterm”.

În urma efectuării investigației, Consiliul Concurenței a constata încălcarea art. 15 lit. b) al Legii concurenței de către întreprinderea ”Viloterm” S.R.L., manifestată prin răspândirea, în perioada anului 2019, a afirmațiilor false despre produsele comercializate de concurentul său, afirmații ce dăunează activității concurentului și i-a aplicat o amendă în valoare de 192.433 lei.