Pe parcursul anului 2020, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a participat în 260 de ședințe de judecată pentru apărarea actelor de constatare, emise de inspectorii de integritate și contestate de subiecții controalelor.

În total, ANI a câștigat în instanțele de judecată, 76 de dosare, iar alte 29 de dosare au fost pierdute. Pentru comparație, în anul 2019, Autoritatea, reprezentantă de Direcția Juridică a câștigat doar 27 de dosare, iar în alte 11 cazuri au avut câștig de cauză subiecții controlului.

În anul 2020, juriștii din cadrul ANI au reușit să demonstreze vinovăția subiecților controlului în 46 de cauze în instanța de Fond, 17 de dosare în instanța de apel și în alte 12 dosare în recurs.

În perioada vizată, cele mai multe dosare pierdute de către ANI au fost în instanța de fond,  în număr de 19 cazuri, câte 6 cazuri în instanța de apel și 4 dosare în recurs.

Până în prezent, ANI a inițiat în instanța de judecată 6 dosare de confiscare a averii în rezultatul actelor de constatare. În aceste dosare sunt vizați doi actuali deputați, un fost deputat, un șef pe urmărire penală, un controlor de stat din cadrul Consiliului Concurenței și un primar din raionul Telenești.

La moment, ANI are pe rol în instanțele de judecată, circa 233 de dosare, dintre care 197 sunt derulate pe actele de constatare emise de inspectorii de integritate. Subiecții vizați în aceste dosare sunt: 2 deputați și trei foști deputați, 2 procurori și 1 fost procuror, trei președinte de raion, doi vicepreședinți e raion, circa 50 de primari, etc.