Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare pe numele unui fost judecător și fost președinte al Judecătoriei Căușeni. Acesta a încălcat regimul juridic al declarării averii și intereselor personale prin faptul că în anul 2013 nu și-a declarat averea în modul corespunzător. Totodată, inspectorul de integritate a constatat în privința acestuia o diferență vădită nejustificată, între veniturile dobândite, inclusiv cheltuielile realizate, și veniturile obținute în mărime totală de aproximativ 90 de mii de lei.

Procedura de control a averii a demarat la sfârșitul anului 2019, în baza unei note de autosesizare, când în rezultatul unui control de rutină al declarațiilor de avere și interese personale pentru anul 2018, un inspector de integritate a stabilit că subiectul nu și-ar fi realizat obligațiunea anuală de declarare a averii. Controlul a fost efectuat pentru perioada 2012 – 2019, fiind extins și pe numele soțului.

În cadrul controlului, inspectorul a stabilit că în anul 2013, fostul judecător a inclus în declarația cu privire la venituri și proprietăți date false cu privire la venitul său salarial.  Acesta și-a dublat neîntemeiat suma salarială de la 84.405 de lei la cifra de 171.200 de lei. Iar între veniturile obținute și cheltuielile realizate a observat o diferență de aproximativ 90 de mii de lei. Această sumă a fost obținută de către inspectorul de integritate, reieșind din verificarea economiilor din conturile salariale, a rambursării unui credit, alimentarea unui cont de depozit și a achiziționării unui automobil de model Toyota Land Cruiser 150.

De menționat că pe numele acesteia nu pot fi aplicate interdicții, deoarece faptele s-au încadrat în prevederile legii anterioare, de până în anul 2016, respectiv nici suma nu poate fi confiscată.