O companie petrolieră a rămas fără licență din cauza comercializării gazelor naturale la tarife nereglementate. Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), a anunțat că au fost prelungite și reperfectate licențe pentru activitatea de comercializare cu amănuntul a benzinei și motorinei la stațiile de alimentare, fiind retrasă o licență pentru furnizarea gazelor naturale la tarife nereglementate.

Totodată, Consiliul de Administrație al ANRE a dispus inițierea procedurii de sancționare financiară a SRL ”Moldovatransgaz” în temeiul art. 113 alin. (3) lit. b) din Legea nr. 108/2016 cu privire la gazele naturale, dat fiind nerespectarea de către titularul de licență a obligațiilor impuse de lege privind asigurarea independenței acestuia în raport cu întreprinderea de gaze naturale integrată pe verticală, S.A. ”Moldovagaz”.

Ședința Consiliului de Administrație al ANRE pentru audierea SRL ”Moldovatransgaz” și adoptarea hotărârii cu privire la aplicarea sancțiunii financiare a fost stabilită pentru data de 12 octombrie, pentru respectarea termenelor și procedurii stabilite de Legea nr. 174/2017 cu privire la energetică.