Angajatorii nu susțin majorarea valorii tichetelor de masă deductibile, pentru anul viitor, așa cum vor autoritățile. Reprezentanții mediului de afaceri resping prevederea din proiectul politicii bugetar fiscale prin care se propune ajustarea valorii nominale deductibile în scopuri fiscale a unui tichet de masă pentru o zi lucrătoare de la 35 lei la 40 de lei – cota minimă și de la 55 lei la 70 de lei cota maximă.

AmCham Moldova propune păstrarea valorii nominale minime a tichetelor de masă, și anume 35 de lei, după cum prevede în prezent Legea cu privire la tichetele de masă. Reprezentanții mediului de afaceri spun că astfel vor fi evitate situațiile în care companiile care se află în dificultăți financiare sau care fac față cu greu la nivelul inflației să nu renunțe la acest instrument de stimulare a angajaților care este un drept oferit acestora. Astfel, se propune expunerea art. 4) alin. (1) în următoarea redacție: ”Valoarea nominală deductibilă în scopuri fiscale a unui tichet de masă pentru o zi lucrătoare trebuie să fie cuprinsă între 35 și 70 de lei.”

AmCham mai spune că dacă ar fi recalculată valoarea nominală maximă luând ca referință doar rata inflației pentru anul 2021 și 10 luni al anului 2022, reiese că suma nominală maximală urma să fie ajustată la 84 lei. Suplimentar, asociația reiterează necesitatea revenirii la discuțiile asupra scutirii de contribuții de asigurările sociale de stat obligatorii a tichetelor de masă.