Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anulat concursurile planificate pentru ședința de mâine, marți, 28 septembrie.

Într-un mesaj publicat pe site-ul instituției se spune că: ”Consiliul Superior al Magistraturii aduce la cunoștință publicului larg și judecătorilor că din motive obiective, în scopul asigurării protecției sănătății participanților, desfășurarea concursurilor pentru suplinirea funcțiilor vacante de președinte, vicepreședinte și judecător în unele instanțe judecătorești, incluse în agenda Plenului CSM pentru data de 28 septembrie, cu participarea fizică a persoanelor, se contramandează pentru o altă dată”.

Amintim că, plenul Consiliul Superior al Magistraturii urma să facă, marți, încă o tentativă pentru desemnarea a trei președinți și trei vicepreședinți de instanță. Concursurile urmau să se desfășoare încă la începutul anului, însă au fost puse pe pauză.

Mai exact, CSM urma să desemneze noii președinți la Curtea de Apel Bălți, Curtea de Apel Comrat și Judecătoria Comrat. Funcțiile vacante de vicepreședinte scoase în concurs sunt la Curtea de Apel Comrat, Judecătoria Comrat și Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

De asemenea, CSM urma să desemneze șase magistrați noi la Curtea de Apel Chișinău. În concursurile anunțate încă în toamna anului trecut s-au înscris, în total, 15 concurenți. Aceasta nu este, însă, prima tentativă de desfășurare a competiției. Încercările anterioare nu au avut sorți de izbândă din motiv că reuniunile CSM erau amânate sau anulate.