După procese în mai multe țări ale lumi și un război al declarațiilor în presă s-au încheiat. Apple și Qualcomm au anunțat într-un comunicat de presă că ajuns la un numitor comun, scrie profit.ro.

Companiile au lăsat de înțeles că Qualcomm va produce, din nou, chipset-uri pentru iPhone. Suma pe care o va plăti Apple pentru chipset-uri nu a fost anunțată. După anunț, valoarea acțiunilor Qualcomm a crescut cu peste 20%, crescându-i valoarea de piață cu 14,5 miliarde. Acțiunile Apple au crescut cu un procent, în vreme ce acțiunile Intel au scăzut.

Înțelegerea este văzută ca o mare victorie pentru Qualcomm, care recâștigă unul dintre cei mai mari clienți ai companiei. Cele două companii au fost implicate într-o luptă legală complicată, în care Apple a acuzat Qualcomm de șantaj în vederea obținerii unor sume mai mari pentru chip-uri. Totodată, Qualcomm a dat Apple în judecată pentru folosirea fără drept a unor brevete.

Qualcomm a obținut în mai multe țări blocarea vânzărilor pentru modelele de iPhone care-i nu respectau brevetele deținute de companie. Apple, pe de altă parte, se pare că avea probleme mari cu planurile privind trecerea la 5G.