Apple a lansat prima tabără antreprenorială care îşi propune să ajute business-urile conduse de femei – însă doar pe acelea care au aplicaţie pentru iOS.

În cadrul evenimentului de lansare, care a avut loc duminică, antreprenorii nu au primit foarte multe informaţii cu privire la ce urmează să înveţe de la Apple în următoarele două săptămâni de tabără.

Apple a anunţat că aceste companii vor primi asistenţă în mai multe zone, precum modul în care să îşi trimită mai eficient produsul în piaţă şi îmbunătăţirile ce mai pot fi aduse produsului.

Entuziasmul indică beneficiile pe care le pot avea companiile din relaţia cu Apple. Dezvoltatorii de aplicaţii de mobile au câştigat în total 120 miliarde dolari prin AppStore, de când a fost lansat în 2008.

Pentru a fi acceptat în această tabără, companiile trebuie să fie fondate de femei sau conduse de femei, şi trebuie să aibă cel puţin un dezvoltator de sex feminin.

Mai mult, companiile trebuie să deţină un model funcţional sau măcar un prototip al aplicaţiei lor.

Apple nu a spus câte companii au aplicat pentru acest program, însă au fost aleşi zece finalişti pentru prima ediţie. Planul este de a organiza această tabără trimestrial, iar grupurile viitoare trebuie să fie de 20 de companii.

Sursa: Ziarul Financiar