Moratoriul privind recepționarea cererilor noi privind dobândirea cetăţeniei Republicii Moldova prin investiție va fi prelungit cu două luni. Inițiativa Ministerului Economiei și Infrastructurii a fost aprobată astăzi de Executiv.

Moratoriul va fi prelungit începând cu 24 decembrie, respectiv până pe 24 februarie. Între timp, autoritățile ar trebui să adopte o decizie finală cu privire la Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție.

Amintim că, primul moratoriu privind dobândirea cetățeniei prin investiție a fost instituit la data de 31 iulie pe o perioadă de patru luni, începând cu 23 august. Legea prin care acesta a fost instituit prevede că Guvernul este în drept să decidă referitor la prelungirea moratoriului pentru o perioadă de cel mult două luni.

Proiectul de Lege pentru instituirea moratoriului asupra Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție a fost elaborat ca urmare a înregistrării proiectului privind abrogarea prevederilor care permit investitorilor străini să beneficieze de cetățenia Republicii Moldova.