Începând cu 1 august, costul asigurării obligatorii de răspundere civilă auto pentru taxi în municipiul Chișinău s-a majorat cu peste 550 lei și a ajuns să coste 5.014,8 lei pentru un automobil. Un anunț în acest sens a fost făcut de Patronatul Transportatorilor Auto de Pasageri și Bagaje în Regim de Taxi.

În ultimii doi ani, prețul RCA pentru mașinile de taxi a crescut cu circa 1.500 lei, de la 3.548,16 lei în 2019. În context, patronatele de resort își exprimă îngrijorarea și spun că majorarea costului asigurării va duce, evident, la majorarea tarifelor pentru serviciile de transport.

Asociația mai spune că majorarea este inoportun în contextul în care pandemia a redus veniturile taximetriștilor, care în jur de 14 luni au activat sub pragul rentabilității. Aceștia mai spun că activitatea în acest domeniu este îngreunată și de exodul șoferilor în alte domenii economice, inclusiv înafara țării, costul ridicat al pieselor auto, planificare urbană eşuată, și anume lipsă locuri de parcare/aşteptare dedicate taxiurilor, trafic dificil și ambuteiaje care înseamnă consum mai mare de combustibil, iar în final șoferii pot prelua și efectua mai puține comenzi.