Agenția Servicii Publice spune că în urma ridicării restricțiilor de traversare a hotarelor, disponibilitatea concetățenilor noștri de a călători, precum și în legătură cu deschiderea perioadei estivale a anului, s-a mărit numărul solicitanților în cadrul subdiviziunilor ASP pentru perfectarea actelor de identitate.

În context, întreprinderea spune că întreprinde măsuri pentru a fluidiza cozile, dar propune și unele alternative. Spre exemplu, pentru economisirea și eficientizarea timpului cetățenilor, ASP oferă posibilitatea comodă și rapidă de a achita online serviciile prestate de ASP, prin Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice (MPay). Plata se efectuează de pe orice dispozitiv mobil conectat la rețeaua Internet, prin intermediul Web-Banking sau pagina www.mpay.gov.md/services.

Totodată, documentele emise de ASP pot fi livrate direct la domiciliu, reşedinţă sau la locul aflării solicitantului pe teritoriul Republicii Moldova prin intermediul oficiilor poștale. Această modalitate de livrare a documentelor, comandate în cadrul subdiviziunilor teritoriale ale ASP oferă beneficiarului posibilitatea de a economisi timp, evitând deplasarea în oficiul ASP pentru ridicarea actelor comandate.

Un alt serviciu oferit de ASP este disponibilitate de a comanda actele de identitate prin Oficiul mobil de documentare. Serviciul este prestat pe întreg teritoriul ţării de către oficiile mobile Chişinău, Comrat şi Bălţi.

Prin intermediul Oficiului mobil se prestează următoarele servicii:

  • eliberarea actelor de identitate ale cetăţenilor Republicii Moldova;
  • înregistrarea la domiciliu și/sau la reşedinţa temporară;
  • înregistrarea minorului, cu atribuirea numărului de identificare de stat al persoanei fizice;
  • autorizarea emigrării;
  • livrarea la adresa solicitată a actelor de identitate, comandate de către o persoană fizică sau juridică sau membrii unei familii (rude de gradul I şi II), în aceeaşi perioadă de timp şi la aceeaşi adresă (în sectoarele municipiului Chişinău, în municipiile Bălţi şi Comrat și în alte localităţi din componenţa municipiului Chişinău).

Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul ASP.