În competiția pentru funcția de decan al Baroului de avocați din circumscripția Curții de Apel Chișinău au rămas doar patru candidați. Anatolie Barbacar și Mihail Durnescu s-au retras din concurs menționând că susțin candidatura Nataliei Moloșag.

Natalia Moloșag a obținut licența de avocat în anul 2006, iar în anul 2014 și-a deschis propriul cabinet. În perioada 2010-2012, a fost prodecan al Baroului teritorial Chișinău, iar ulterior a asigurat și interimatul funcției de decan al Baroului. Totodată, în perioada 2011 – 2015, Natalia Moloșan a fost membru al Comisiei de licențiere a avocaților. La fel, avocata a obținut experiență profesională activând în cadrul Amnesty International Moldova, Fundația Soros Moldova, CNAJGS și Centrul de Instruire a avocaților.

Alexandru Prisac deține licența de avocat din anul 2010. De-a lungul timpului, acesta a activat în Consiliul de experți de lângă Comisia Națională a Pieței Financiare și cercetător științific la mai multe instituții de cercetare. În prezent, Alexandru Prisac, pe lânga activitatea de avocat, mai activează în calitate de conferențiar universitar la Facultatea de Drept a Universității de Studii Europene din Moldova și este expert ANACEC.

În cursă s-a înscris și actualul decan al Baroului Chișinău, Dorin Popescu. Acesta și-a luat licența de apărător în anul 2002 și activează la Biroul AA ”Facultatea de Drept”. Pentru prima dată, Dorin Popescu a venit în funcție de conducere a Baroului de avocați Chișinău în anul 2012, când a exercitat pentru doi ani funcția de prodecan. De asemenea, în perioada 2013-2015, avocatul a asigurat interimatul funcției de decan al Baroului. Începând cu anul 1996, Dorin Popescu este lector universitar la departamentul de Drept penal al Universității de Stat din Moldova.

În cursă mai este înscris și avocatul Dorian Diaconu. CV-ul acestuia nu a fost, însă, publicat pe site-ul Uniunii Avocaților. Este doar cererea de înaintare a candidaturii, prin care declară că nu are incompatibilități privind ocuparea funcției de decan.

CV-urile complete ale candidaților pot fi accesate aici

Avocații pot vota pentru candidatul pe care îl suțin în perioada 21 – 25 septembrie, între orele 8.00 – 17.00, la sediul Baroului Chișinău.Numărarea voturilor și publicarea rezultatelor urmează să fie efectuate în data de 25 septembrie. Dacă numărul legal de avocați nu va fi întrunit, se va convoaca o nouă Adunare Generală, care se va desfășura în perioada 5 - 9 octombrie.

Din cauza restricțiilor impuse de autorități, Adunarea general ordinară a Baroului de avocați din circumscripția Curții de Apel Chișinău se desfășoară sub forma unei adunări deschise pe o durată de mai multe zile.