Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) planifică în 2019 să facă achiziții în valoare de peste 2,2 milioane de lei. Printre bunurile pe care Consiliul își propune să le cumpere se numără autoturisme, covoare, dar și distrugătoare de hârtie.

Cei mai mulți bani – 750 de mii de lei sunt planificați pentru achiziția autoturismelor, care va avea loc prin licitație deschisă în trimestrul I și II. De asemenea, în planul de achiziții sunt prevăzuți aproape 10 mii de lei pentru servicii de spălare a automobilelor și 75 de mii de lei pentru combustibil.

Câte 250 de mii de lei, CSP va cheltui anul viitor pentru achiziția covoarelor și a sistemelor informatice. Pe lângă covoare, instituția planifică să procure draperii noi (peste 41 mii lei) și mobilier nou (circa 117 mii lei).

Pentru cursuri de instruire, Consiliul planifică cheltuieli de 195.666 lei. Pentru deplasări, CSP va cheltui 50 de mii de lei, iar pentru primirea delegațiilor oficiale – 66.666 lei.

În planul de achiziții pentru 2019 sunt prevăzute și cheltuieli pentru simbolurile CSP, în valoare de peste 41 mii lei.

Cea mai interesantă achiziției din planul pentru 2019 sunt distrugătoarele de hârtie, pentru care CSP a prevăzut cheltuieli de 25 de mii de lei.

Despre alte bunuri și servicii incluse în Planul de achiziții al Consiliului pentru 2019 puteți afla aici.

CSP este un organ reprezentativ şi de autoadministrare a procurorilor. Acesta are buget propriu.