Uniunea Avocaților din Moldova vine cu un apel către apărători - de a se expune în privința Strategiei naționale de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2019-2023. Documentul a fost elaborat și expediat Uniunii Avocaților pentru consultări și pentru expunerea obiecțiilor și propunerilor de îmbunătățire a acestuia.

La fel, se solicită expunerea măsurilor necesare a fi realizate conform competenței Uniunii Avocaților ce țin de implementarea Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului. Astfel, solicitarea către avocați și avocații stagiari se referă la prezentarea opiniilor în privința Strategiei, dar și a obiecțiilor și propunerilor de îmbunătățire a documentului. Mai mult, sunt așteptate și opiniile în privința măsurilor necesare de a fi realizate având în vedere competența Uniunii Avocaților și avocaților ca entități raportoare pentru implementarea Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

Propunerile și obiecțiile sunt așteptate până în data de 12 decembrie. Strategia Națională de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2019-2023 poate fi consultată aici.