Congresul Uniunii Avocaților din Republica Moldova (UARM), început în data de 1 decembrie, continuă și astăzi până la ora 18:00, când moderatorul va anunța, în cadrul unei videoconferințe, rezultatele votului.

Până acum au participat la vot aproximativ 970 de avocați din cei 1.927 care au drept de vot. Aceștia și-au exprimat opțiunile în ceia ce privește desemnarea a șase membri ai Comisiei de licențiere a profesiei de avocat, dar și cine va conduce Uniunea în următorii doi ani.

Precizăm că, la funcția de președinte al Uniunii candidează decanul Baroului Chișinău - Dorin Popescu, membrul Consiliului UARM - Iurie Mărgineanu, președintele Comisiei pentru etică și disciplină - Mihail Gafton și avocatul Ion Dron.

În cazul alegerilor pentru funcția de președinte al UARM, va fi considerat ales candidatul care a obținut majoritatea simplă din voturile valabil exprimate. În cazul în care niciun candidat nu va acumula majoritatea simplă din voturile valabil exprimate, se va organiza turul II, la care vor participa primii doi candidați care au obținut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate.

Este a doua oară când UARM foloseste platform VoteMeApp după ce în luna octombrie au fost alesi doi membri noi în Comisia de licențiere din partea Baroului Chișinău.