Evaluarea riscurilor de spălare a banilor și finanțare a terorismului este tema noii sesiuni de instruire organizată de Banca Națională a Moldovei (BNM) și Proiectul USAID ”Transparența Sectorului Financiar în Moldova” (FSTA) pentru băncile comerciale și prestatorii de servicii de plată nebancari. Atelierul de instruire va avea loc online, în data de 29 iunie 2021, între orele 13:00 și 16:00 și va fi susținut de către Milimo Moyo, expertă internațională în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor, cu o vastă experiență în consilierea instituțiilor specializate din mai multe state.

În cadrul sesiunii, participanții vor avea ocazia să afle mai multe informații despre evaluarea riscurilor de spălare a banilor la diferite niveluri: național, sectorial și instituțional. Totodată, Milimo Moyo va vorbi și despre alte subiecte relaționate, cum ar fi elaborarea programelor și măsurilor de control intern bazate pe risc.

Pentru participarea la programul de instruire, responsabilii din domeniu din cadrul entităților vizate sunt rugați să completeze, până pe data de 25 iunie 2021, formularul de participare disponibil pe următorul link.

Datele de acces la evenimentul de instruire vor fi furnizate participanților înregistrați, pe adresa de e-mail indicată în formular. Limba de lucru va fi româna, fiind asigurată traducerea simultană în/din limba engleză.

Agenda evenimentului poate fi accesată aici.

 

Instruirile în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului fac parte dintr-o serie de măsuri sprijinite de către Proiectul USAID FSTA pentru consolidarea capacităților autorităților de supraveghere, precum și a entităților raportoare de a preveni și a combate în mod eficient infracțiunile financiare. Grație suportului oferit de Proiectul USAID FSTA, BNM va implementa o soluție IT de ultimă generație, menită să automatizeze și să eficientizeze procesele de monitorizare a riscurilor de spălare a banilor și a structurii acționariatului băncilor supravegheate.