Apărătorii din cadrul Baroului Bălți au fost convocați la adunarea generală ordinară. Aceasta se va desfășura sub forma unei adunări deschise cu o durată de mai multe zile, din data de 16 octombrie până în data de 3 noiembrie.

Pe ordinea de zi a adunării generale au fost incluse subiectele privind alegere decanului și prodecanului Baroului. În prezent, acest funcții sunt exercitate de către Constantin Botnari și, respectiv, Eduard Ceornea. Aceștia au fost aleși la sfârșitul anului 2018.

De asemenea, în cadrul reuniunii Baroului urmează să fie desemnați delegații la Congresul avocaților UAM din anul 2020. În acest sens, potrivit normelor legale, urmează să fie aleși 44 de avocați delegați din 12 localități.

Potrivit calendarului de desfășurare a adunării generale, persoanele care vor să exercite atribuțiile de secretar al reuniunii își pot înainta candidaturile până în data de 17 octombrie. Procedura de vor urmează să fie organizată în perioada 20-22 octombrie.

Candidații la funcțiile de decan, prodecan, dar și apărătorii care vor să fie delegați la Congresul UAM, vor putea să-și înainteze candidaturile în perioada 23 – 25 octombrie. Procedura de vor va fi organizată din 26 octombrie până în data de 2 noiembrie, iar rezultatele urmează să fie anunțate o zi mai târziu.