Criptomoneda Bitcoin are cel mai bun început al unui an din 2012 încoace după ce a înregistrat un avans de 20% în doar două săptămâni pe fondul reînnoirii entuziasmului investitorilor pentru criptomonede, scrie zf.ro.

Spre comparaţie, indicele Bloomberg Galaxy Crypto, care urmăreşte evoluţia mai multor monede virtuale, are un avans de 17,4% de la începutul anului, în timp ce indicele principal BET al Bursei de la Bucureşti înregistrează plus 0,6% în această perioadă. Vijay Ayyar, şef de dezvoltare afaceri la compania de schimb crypto Luno, spune că aceste creşteri sunt deocamdată volatile, iar în cazul Bitcoin o evoluţie mai importantă ar fi spargerea pragului de 9.500 de dolari pe unitate.

În ultimele două şedinţe, Bitcoin a înregistrat un avans de circa 7%, în timp ce monedele virtuale Ethereum, XRP sau Litecoin înregistrează de asemenea creşteri între 7% şi 14% în ultimele două şedinţe, iar moneda Dash a crescut cu peste 60% în ultimele trei zile. În 2019, Bitcoin aproape s-a dublat ca valoare.