Prețul bitcoin a revenit peste pragul de 10.000 de dolari și a urcat la cel mai ridicat nivel de la jumătatea lunii februarie, în contextul în care activele digitale continuă să atragă suporteri în căutare de refugiu împotriva unei creșteri preconizate a inflației, scrie profit.ro.

Cea mai cunoscută criptomonedă s-a apreciat cu circa 5% în prima parte a tranzacțiilor, până la un maxim intraday de 10.168 dolari/unitate, cel mai ridicat nivel de la jumătatea lunii februarie. De la începutul anului, bitcoin a câștigat peste 40% în valoare, inclusiv pe fondul estimărilor că activele digitale vor beneficia din plin de pe urma măsurilor de stimulare fără precedent anunțate de guverne ca răspuns la pandemia de coronavirus.

Mai mulți investitori cunoscuți de pe Wall Street și-au exprimat recent interesul în achiziția de bitcoin pentru a se proteja în fața creșterii inflației, argumentând că activele digitale reprezintă un bun instrument în actualul context.

Atitudinea deschisă la risc și stimulentele anunțate de autorități au impulsionat cererea pentru bitcoin și pentru întreg spațiul de active digitale, spune Mati Greenspan, analist piețe de capital și fondatorul firmei de consultanță Quantum Economics. ”Dacă se întămplă ceva cu Fed, sau dacă scade încrederea în moneda emisă de guvern, criptoactivele pot acționa ca o plasă de siguranță”, potrivit acestuia. Indicatorii tehnici conturează, de asemenea, un climat favorabil pentru activele digitale. Potrivit Indicatorului de Divergență-Convergență GTI Vera, care analizează istoricul prețurilor, bitcoin a generat, în această săptămână, primul său semnal de cumpărare de la începutul lunii aprilie, iar tendința de creștere s-ar putea menține.