Uniunea Avocaților din Moldova anunță că avocații care candidează pentru funcțiile de decan și prodecan al Baroului de avocați din circumscripția Curții de Apel Chișinău, precum și persoanele care vor să devină membru al Consiliul UAM sau delegat la Congresul avocaților din partea Baroului Chișinău își pot promova candidatura până sâmbătă, 19 septembrie inclusiv.  

Campania de promovare se poate desfăşura prin orice mijloc de publicitate care nu contravine dispoziţiilor legale, cu bună credinţă şi în limitele deontologiei profesionale. Totodată, UAM are obligaţia, la solicitarea candidatului, să posteze fotografiile candidaţilor, puse la dispoziţie de către aceştia, CV-urile şi scrisorile de motivaţie.

În context, UAM spune că doritorii de a-şi promova candidatura la una dintre funcţii, sau în cazul celor care, candidează la mai multe funcţii concomitent, să prezinte pentru fiecare poziţie, documentele sus-menţionate (dosar aparte la fiecare funcţie aplicată). Termenul de promovare a candidaturii la funcţia/funcţiile aplicate este 19 septembrie inclusiv.

Menționăm că, pentru funcția de decan concurează șase avocați, iar pentru cea de prodecan - trei. Totodată, 35 de apărători vor să devină membri ai Consiliului UAM din partea Baroului Chișinău, iar pentru funcția de delegat sunt propuși 171 de avocați.