Casa de Comerț ”Gemenii” intenționează să preia 100% din acțiunile companiei ”Aeroport Catering" S.R.L, prin urmare controlul direct asupra acesteia.

O notificare în acest sens a fost depusă la Consiliul Concurenței, instituția urmând să analizeze operațiunea de concentrare economică.

În prezent, genul de activitate al Casei de Comerț ”Gemeni" este închirierea şi exploatarea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, în timp ce genul de activitate al întreprinderii ”Aeroport Catering" S.R.L. este prestarea serviciilor de catering la bordul aeronavelor. 

Consiliul Concurenţei solicită agenţilor economici terţi observații și propuneri referitor la modul în care concentrarea economică notificată, afectează sau poate afecta concurenţa de pe piaţa dată.

Amintim că în 2017, plenul Consiliului Concurenței a autorizat și a declarat compatibilă cu mediul concurențial concentrarea economică dintre ”Ground Avia Partner” SRL și ”Aeroport Catering” SA, realizată prin preluarea controlului de către ”Ground Avia Partner” SRL asupra ”Aeroport Catering” SA.

Operațiunea de concentrare economică a fost realizată atunci fără a fi notificată, iar Consiliul Concurenței a amendat compania ”Ground Avia Partner” cu 6.500 de lei.

După achiziționare, ”Aeroport Catering” a devenit societate cu răspundere limitată, iar genul principal de activitate al întreprinderii a fost stabilit ca activități de alimentare (catering) pentru evenimente, banchete, cine oficiale și pentru alimentarea la bordul avioanelor și navelor spațiale.

Compania de stat ”Aeroport Catering” a fost vândută în anul 2016. Statul a încasat 5 milioane de lei. Atunci, presa a scris că prețul la care a fost procurată întreprinderea reprezintă doar a șasea parte din veniturile din vânzări ale întreprinderii. În 2014, veniturile au reprezentat 29,2 de milioane de lei.