Luiza Gafton, numită acum o lună în funcția de membru a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), va fi responsabilă de monitorizarea și controlul permanent al activității Colegiului disciplinar. O decizie în acest sens a fost publicată, recent, pe site-ul Consiliului.

De asemenea, noul membru al Consiliului Superior al Magistraturii va fi responsabil de:

  • monitorizarea și analiza activității Curții de Apel Bălți, Judecătoriei Bălți și a Judecătoriei Ungheni;
  • coordonarea domeniilor privind administrarea instanțelor și modificarea cadrului legislativ.

Totodată, CSM a decis să o desemneze pe Luiza Gafton membru al Comitetului de coordonare a proiectului ”Sprijinirea prevenirii eficiente și combaterii corupției în sectorul justiției”.

Menționăm că, aceste domenii de activitate au fost coordonate de către Alexandru Gheorghieș, care a solicitat în luna octombrie încetarea mandatului de membru al CSM, iar în funcția vacantă a fost numită Luiza Gafton. Aceasta a fost aleasă în calitate de membru supleant al Consiliului Superior al Magistraturii de Adunarea Generală a Judecătorilor din 20 octombrie 2017.

Luiza Gafton va exercita funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii pentru restul perioadei mandatului ce urma a fi exercitat de către Alexandru Gheorghieș, adică până în data de 16 martie 2022 inclusiv. Anterior numirii la CSM, Luiza Gafton a activat la Curtea Supremă de Justiție.