În contextul demarării acțiunilor privind ridicarea automobilelor staționate neregulamentar, Inspectoratului General al Poliției a venit cu unele precizări privind măsurile care urmează să le întreprindă șoferii ale căror mașini au fost ridicate și transportate la parcarea specială.

Astfel, în situația ridicării mijlocului de transport și transportării la parcarea specială a SRL ”Magda-Tur” (mun. Chișinău, com. Trușeni, extravilan, str. Calea Trușenilor nr.46.), conducătorul auto, poate întreprinde următoarele acțiuni:

  • să acceseze pagina web a parcării speciale:  http://parcarespeciala.md/, pentru a urma pașii indicați și a stabili dacă mijlocul de transport a fost ridicat și transportat la parcarea specială.

Exemplu:

- rubrica ”număr auto de înmatriculare” indicați ”TEST 01”, după care aplicați ”verifică”;

- la rubrica ”numărul procesului verbal”, indicați ”PV0102030405”, după care aplicați ”verifică”;

- în situația în care nu vă este cunoscut numărul procesului verbal, aplicați rubrica ”nu am număr”.

  • să apeleze la  numerele de telefon ale Serviciilor de gardă: Direcția de poliție a mun. Chișinău (022-254-705) sau Direcția patrulare Centru a Inspectoratului național de securitate publică (022-223-059).
  • să apeleze la numărul de telefon al Dispeceratului SRL ”Magda Tuuur” (078-307-555).

Totodată, Poliția informează că ”Magda Tur”, va asigura:

  • procesul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport;
  • compensarea tuturor prejudiciilor cauzate în procesul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport în cadrul procesului contravențional.

Procesul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport în cadrul procesului contravențional, este gestionat printr-o platformă electronică de către Serviciile de gardă ale Direcției de poliție a mun. Chișinău, Direcției patrulare Centru a Inspectoratului național de securitate publică și Dispeceratul SRL ”Magda Tur”.

Prețurile pentru ridicarea,transportarea, depozitarea şi restituirea mijloacelor de transport în cadrul procesului contravențional pot fi accesat aici.

Pentru vizualizarea locației parcării special puteți accesa acest link.

Amintim că, din 28 septembrie, Poliția din Chișinău, desfășoară activități de prevenire și combatere a fenomenului de parcare neregulamentară a mijloacelor de transport, în corespundere cu prevederile art.439 Cod contravențional și Hotărârea Guvernului nr.557/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind modul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport în cadrul procesului contravențional.

Mijloacele de transport sunt supuse ridicării, în următoarele condiții:

  • atunci când conducătorul a fost înlăturat de la conducere și mijlocul de transport nu poate fi predat proprietarului, posesorului sau reprezentantului lor;
  • staționarea mijlocului de transport poate genera un pericol iminent pentru interesul public;
  • mijlocul de transport a fost lăsat într-un loc interzis pentru parcare;
  • dacă este necesară identificarea proprietarului (posesorului) mijlocului de transport utilizat sau destinat pentru săvârșirea contravenției.