Soția unui milionar chinez a primit o amendă de 200.000 de dolari pentru că a lăsat gol apartamentul de 20 de milioane de dolari pe care îl deţine în Vancouver, Canada, scrie businessmagazin.ro.

He Yiju a cumpărat casa de pe Belmont Avenue în 2015. Soţul său este Zheng Jianjing, unul dintre cei mai importanţi politicieni din China, cu o avere estimată la 925 de milioane de dolari.

În 2018, autorităţile din Vancouver au decis să îi sancţioneze pe cei doi bazându-se pe Taxa Caselor Nelocuite, care impune plata a 1% din valoarea imobilului.

Chinezii contestă însă informaţia că nimeni nu a locuit în apartament, argumentând că în perioada la care se referă autorităţile aveau loc renovări.

Canada a derulat în trecut un program menit să atragă investitori, prin care oferea drept de rezidenţă celor care împrumutau guvernul cu 609.000 de dolari, fără dobândă, pe o perioadă de 5 ani. Programul s-a finalizat, dar numărul străinilor din Vancouver este încă foarte mare. Ultimele date disponibile arată că 20% din locuitorii oraşului sunt de origine chineză.