Consiliul Uniunii Avocaților a decis să modifice componența grupului de lucru care va elabora noul proiect de lege cu privire la avocatură. Decizia a fost luată la ședința din 26 iulie și publicată, recent, pe site-ul Uniunii.

Astfel, dacă protrivit primei decizii grupul de lucru era format din cinci membri, în noua componență se regăsesc șapte avocați. Aceștia sunt:

  • Angela Popil, licența din iulie 2013;
  • Dumitru Buliga, licența din iunie 2016;
  • Nina Lozan, fosta președintă a Uniunii Avocaților, licența din iulie 2001;
  • Vadim Vieru, licența din iunie 2013;
  • Gheorghe Vlas, președintele Comisiei de licențiere a profesiei de avocat, licență din aprilie 2002;
  • Gheorghe Malic, licența din aprilie 2002;
  • Dumitru Sliusarenco, licența din mai 2011.

Menționăm că, prima decizie de formare a grupului de lucru, care a fost abrogată în 26 iulie, nu a fost publicată pe site-ul Uniunii. La fel, nu s-a publicat componența grupului de lucru decisă în ședința Consiliului UAM din iunie.

Totodată, concomitent cu noul proiect de lege, Consiliul Uniunii Avpcaților va transmite Ministerului Justiției, în mod prioritar, un proiect de modificare a art. 10 și a altor articole de importanță majoră din actuala lege.  

În context, Consiliul UAM îndeamnă toti avocații să participe la ședințele grupului de lucru și să prezinte propuneri privind noua lege a avocaturii. De asemenea, grupul de lucru va putea apela și la asistența specialiștilor și experților din țară și de peste hotare.

În decizia publicată să mai spune că UAM respinge promovarea proiectului din 2016 cu privire la modificarea și completarea Legii cu privire la avocatură. Menționăm că, proiectul a fost votat în prima lectură, în iulie 2017. În context, Cosiliul UAM solicită autorităților retragerea imediată din Parlament a documentului.