Consiliul de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a decis să suspende licența unui broker de asigurare, iar o altă companie a renunțat definitiv la activitate.

Mai exact, CNPF a suspendat licența Societății Comerciale ”T.A.T.I. GRUP BROKER DE ASIGURARE” SRL pentru dreptul de a desfăşura activitate de intermediere în asigurări, pe termen de până la 6 luni (până la data de 30 noiembrie 2019), în baza cererii depuse de companie. Totodată, CNPF a hotărât să prescrie persoanelor cu funcţii de răspundere ale companiei, ca în termen de 15 zile lucrătoare, să achite datoriile înregistrate față de asigurători rezultate din sumele încasate cu titlu de prime de asigurare. De asemenea, se suspendă operațiunile bancare la conturile curente ale societății pe termen de până la achitarea integrală a datoriilor înregistrate față de asigurători, rezultate din sumele încasate cu titlu de prime de asigurare.

O altă decizie a Consiliului de administrație al Comisiei vizează retragerea licenței Brokerului de Asigurare-Reasigurare ”BAS ASIG” SRL pentru dreptul de a desfăşura activitate de intermediere în asigurări și reasigurări, în urma încetării activității și depunerii benevole a licenței.