Președintele Comisiei de etică și disciplină din cadrul Uniunii Avocaților din Moldova, Mihail Gafton, a făcut unele precizări după ce în presă a apărut un articol precum că Igor Popa și-ar fi primit licența de avocat înapoi. 

Mihail Gafton a precizat pentru BizLaw că Igor Popa a depus cerere prealabilă împotriva hotărârii Comisiei de etică și disciplină și, conform Codului Administrativ, efectul actului prin care i-a fost luată licența a fost suspendat. Prin urmare, după examinarea cererii prealabile Igor Popa va afla dacă va primi sau nu licența înapoi. 

Amintim că, la începutul lunii decembrie a anului trecut, Comisia de etică și disciplină din cadrul Uniunii Avocaților din Moldova a decis să retragă licența avocatului Igor Popa. Asta după ce fostul său client, Vlad Filat, a depus o sesizare la Uniunea Avocaților din Moldova, după ce în cadrul unei emisiuni televizate Igor Popa a dezvăluit mai multe detalii din relația cu fostul său client.

Comisia a precizat că acțiunile lui Igor Popa de prezentare publică a corespondenței clientului, de declararea public a vinovăție a acestuia, constituie abateri disciplinare grave, incompatibile cu activitatea de avocat. Comisia a precizat că obligația lui Igor Popa în calitate de avocat a fost de a păstra secretul profesional absolut și nelimitat în timp.