Comisia de licențiere a profesiei de avocat a decis să contramandeze examenul de admitere la stagiul profesional în avocatură și examenul de calificare în profesia de avocat, cu extinderea perioadei de depunere a actelor. Hotărârea Comisiei a fost aprobată la 20 noiembrie.

Potrivit Hotărârii, data examenelor va fi comunicată după 27 noiembrie, iar până atunci se consideră extinsă perioada de depunere a actelor. Totodată, pentru 27 noiembrie a fost stabilită și ședința Consiliului Uniunii Avocaților, care a inclus pe Ordinea de zi anunțarea unui concurs pentru obținerea calității de membru al Comisiei de licențiere a profesiei de avocat.

Amintim că, între Consiliul Uniunii Avocaților și Comisia de licențiere s-au iscat dispute privind inițiativa organizării examenului de admitere la stagiul profesional în avocatură și a examenului de calificare în profesia de avocat, Consiliul considerând ilegală noua componență a Comisiei.

Anterior, Comisia de licențiere a decis ca examenul de admitere la stagiul profesional în avocatură și examenul de calificare în profesia de avocat să se desfășoare în perioada 30 noiembrie – 5 decembrie, cu perioada de depunere a actelor 4 - 17 noiembrie