Comisia pentru examenele de admitere pentru formarea inițială a candidaților la funcții de judecător și de procuror, din cadrul Institutului Național al Justiției (INJ), va fi condusă de către procurorul Sergiu Bursacovschi. Decizia a fost luată de către Consiliul Institutului Național al Justiției.

În componența comisiei au fost incluși:

  • Anatolie Minciună, judecător la Curtea de Apel Chișinău;
  • Aliona Miron, judecător, vicepreşedinte interimar al Judecătoriei Chișinău, sediul Centru;
  • Sergiu Bursacovschi, procuror în Secția unificare a practicii în domeniul reprezentării învinuirii în instanțele de judecată din cadrul Direcției judiciare a Procuraturii Generale;
  • Maia Bordea, procuror în Secția investigarea fraudelor contra mediului și intereselor publice din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale;
  • Adriana Eșanu, doctor în drept, conferențiar la Universitatea de Stat din Moldova;
  • Igor Șeremet, doctor în drept, conferențiar la Universitatea de Stat din Moldova;
  • Iurie Mărgineanu, doctor în drept, conferențiar la Universitatea Liberă Internațională din Moldova.

Membrii judecători au fost incluși în comisie la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, procurorii, ca urmare a delegării din partea Consiliului Superior al Procurorilor, iar membrii titulari de drept, la propunerea Directorului Institutului Național al Justiției.

Amintim că, la concursul de admitere 2021 au fost scoase 15 locuri pentru candidații la funcţia de judecător și 20 de locuri pentru candidații la funcția de procuror. Depunerea dosarelor a avut loc online, fiind înregistrate 134 de cereri. Condițiile de participare la concurs au întrunit 127 de concurenți: 87 candidați la funcția de procuror și 40 candidați la funcția de judecător.